Quick-wins voor een hogere winst

 

Soms is de weg van de minste weerstand de manier om de winst van uw organisatie te verhogen. Elke grote organisatie heeft verborgen kosten die gemakkelijk kunnen worden aangepakt. We hebben het over persoonlijke attributen. Cost Control filtert die eruit. No cure, no pay.

Softwarelicenties, PC’s, pda's, telefoons, (brandstof)passen, gereedschappen en lease auto's. Persoonlijke attributen zijn er in alle soorten en maten. Ze hebben één ding gemeen: ze kosten geld, zelfs als de eigenaar niet meer werkt voor de organisatie of een andere functie binnen het bedrijf heeft. Cost Control biedt een effectieve methode om een inventarisatie te maken en het adresseren van deze kosten op medewerker niveau waarmee deze worden terug gebracht tot de essentie.

Anders dan traditionele kosten optimalisaties heeft Cost Control een pijnloze aanpak. Niet door het veranderen van processen, niet door het verminderen van personeel, maar door te kijken op intelligente wijze welke attributen nodig zijn en het optimaliseren daarvan. Dat betekent: een grondige inventarisatie en dit inzicht te gebruiken om persoonlijke attributen te verwijderen of anders in te zetten.

 

Ongestoord en kostenneutraal

'Tijdens de verbouwing gaat de verkoop'. Bestaande systemen en bestanden blijven onaangeroerd, en al onze activiteiten vinden plaats buiten de primaire processen. Uw organisatie merkt niets van onze inspanningen. We kunnen ook werken op een zodanige wijze dat onze inspanningen worden gedaan in een kosten neutrale manier. Bijvoorbeeld op basis van no cure, no pay.

 

Directe verbetering van de resultaten.

Cost Control heeft meer dan 11 jaar ervaring voor grote klanten zoals KPN, de Universiteit van Wageningen, Stichting LSV / Kadaster, Randstad HR Solutions, KLM, VolkerWessels en Elspec (deel van de TKH-groep). Gemiddeld bereiken we een resultaat verbetering van 8 tot 15%.

 

KLM, KPN, VolkerWessels:

directe verbetering resultaat met 8% -15%

 

Quick-win: softwarelicenties

Medewerkers gebruiken software. Dus u koopt licenties. Maar wanneer uw medewerkers het bedrijf verlaten blijven deze licenties ongebruikt achter. Ondertussen wordt voor elke nieuwe werknemer - uit routine - nieuwe licenties worden aangeschaft. Onze inventarisatie laat blijken dat uw organisatie betaalt voor ongebruikte licenties. Wij bieden ook een

 

oplossing:

Een recyclingprogramma voor ongebruikte licenties.

 

Werken pijnloos naar een gezonde kostenstructuur.

I Pragmatische een inventaris

Cost Control heeft een grondige en pragmatische aanpak. In de eerste plaats willen we precies weten welke persoonlijke attributen zijn aangeschaft. Daarom analyseren we alle ontvangen facturen. Tegelijkertijd matchen we de kosten met de medewerkers in uw organisatie: we passen alle facturen met het organigram en maken een inventarisatie van de gebruikers met de bijbehorende attributen.

Ons interactieve rapport voorziet u direct van inzicht in de besparingsmogelijkheden: attributen die niet terug te voeren zijn aan medewerkers. Of we ontdekken dat sommige werknemers geen recht hebben of gebruik maken van bepaalde attributen, bijvoorbeeld omwille van hun nieuwe activiteiten. Deze eerste stap geeft inzicht, waarmee je kunt een goed
gefundeerd besluit neemt over de volgende stappen.

 

II Gecontroleerde besparingen

Veel bedrijven die wij adviseren, kiezen voor een eenmalige optimalisatie van de kosten naar aanleiding van onze  inventarisatie. In dat geval worden de rapporten teruggebracht tot aan de laagste niveaus van uw organisatie: het niveau van de budgethouders. Het is aan hen om te beslissen in welke kosten daadwerkelijk kan worden gesneden. Deze verwerking gebeurt volledig online. U gebruikt ons systeem Optimizer, die het budgethouders mogelijk maakt om de kosten per werknemer stap voor stap en op een gestructureerde manier te beoordelen, en neem actie met een muisklik.

 

III Online-optimalisatie

We sluiten de optimalisatie fase af met een evaluatie, waarin het succes wordt geëvalueerd. Hieruit vloeien voorstellen voort die de kosten in de toekomst optimaliseren. Dat kan meteen worden gedaan door het implementeren van Cost Control Online: een 'portal', die het mogelijk maakt binnen uw organisatie voortdurend controle te houden van de kosten van persoonlijke attributen. Het portaal biedt ook de mogelijkheid om de schone order percentage te verhogen tot 100% van het bestelproces. Dit wordt bereikt door het toepassen van de juiste informatie en product afhankelijkheden in de aanvraagprocedure. Dit systeem is ontworpen op een zodanige manier dat het uw huidige financiële informatie systemen aanvult, en tegelijkertijd ongemoeid laat.

 

IV Geïntegreerde verbeteringen

Nog verdere optimalisatie is mogelijk wanneer Cost Control Online wordt geïntegreerd in het inkoop- en facturatieprocessen. Niet alleen het proces en systeem zijn verbonden, maar ook stroomlijnen van de processen is een grote stap. Bijvoorbeeld door het weven van de Cost Control Online rapporten in het huidige financiële systeem. Zodat uw organisatie altijd een duidelijk inzicht in de kosten van de persoonlijke attributen heeft.

In hetzelfde systeem wordt de status van een follow-up actie van begin tot eind gevolgd. Het systeem heeft een dashboard op organisatieniveau, die de voortgang van het succes van de optimalisatie toont. Cost Control biedt en geïntegreerde aanpak die houdt de organisatie licht en gestroomlijnd.

 

Optimizer:

Ontdek de verborgen winst in uw organisatie.

Optimizer:

Geen omkijken naar…

 

Budgethouders (managers, teamleiders) ontvangen een elektronische rapport waarin medewerkers en hun persoonlijke attributen worden weergegeven. Het is aan hen om te beoordelen welke actie per werknemer nodig is. Dit werkt interactief: in het rapport is het mogelijk om te klikken op items en wanneer actie moet worden genomen. Het rapport geeft ook automatisch signalen die wijzen op besparingen. Dat kan een suggestie om bepaalde kosten te verwijderen zijn, wijzingen naar een andere afdeling of aanpassen naar een nieuwe situatie.

 

Meer dan ICT

Cost Control is ontwikkeld vanuit de behoefte om op een eenvoudige manier persoonlijke hard- en softwarekosten te controleren. Een beproefde methode, die bewezen ook effectief is voor alle andere persoonlijke attributen. Bijvoorbeeld voor werkplek accounts, telefonie, toegangspasjes,  lease-auto's en gereedschappen.

 

Ervaren verbeteraars van de winst

Cost Control is een bewezen methode om de kosten van persoonlijke attributen te beheren. De afgelopen acht jaar hebben we grote organisaties geholpen op de volgende gebieden:

 

Geen enkele toezegging: no cure, no pay

Benieuwd naar verborgen kosten? We doen niet lichtvaardig, nemen zaken serieus en werken op een gedetailleerde manier. Onze eerste afspraak zal puur gaan over onze aanpak en de mogelijkheden van Cost Control voor uw organisatie. We willen schetsen wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen in een inleidend gesprek. Maak een introductie afspraak Cost Control Online!

"Ondernemingen die de levenscyclus van IT-activa beheren verlagen systematisch de kosten per asset tot 30% in het eerste jaar. Gedurende de komende 5 jaren realiseren ze besparingen tussen de 5% en 10%"(bron: Gartner).  Nieuws

mei 7, 2013

Op 6 juni a.s. is Cost Control Online vertegenwoordigd op het vakevenement "Financial Systems" in het NBC in Nieuwegein.


> lees meer..

Screenshots

> meer screenshots...

Klanten

KLM is een van de tevreden klanten van Cost Control Online Aegonis een van de tevreden klanten van Cost Control Online DUO is een van de tevreden klanten van Cost Control Online Getronics is een van de tevreden klanten van Cost Control Online Wageningen University is een van de tevreden klanten van Cost Control Online Elspec is een van de tevreden klanten van Cost Control Online Kadaster is een van de tevreden klanten van Cost Control Online VolkerWessels is een van de tevreden klanten van Cost Control Online